Restauracja Stara Izba

Naturalna, polska kuchnia z elementami kuchni świata

Miejsce pełne smaków!

Zapraszamy w piątek, sobotę i niedzielę w godz. 12:00 - 20:00.

W majowe weekendy (11-12.05, 18-19.05. i 25-26.05) restauracja będzie nieczynna. Zapraszamy w piątki oraz do restauracji plenerowej, która będzie otwarta w zależności od pogody oraz do składania zamówien na wynos. 
Zachęcamy do śledzenia naszych profili na Facebooku oraz Instagramie, gdzie na bieżąco informujemy na ten temat lub prosimy o kontakt z recepcją (tel. 500 003 319).

Specjalnością restauracji są dania kuchni polskiej z akcentami kuchni świata. Nasi kucharze czerpią inspiracje z kuchni różnych zakątków globu i tworzą własne niepowtarzalne potrawy, wykorzystując przy tym także bogactwo naturalnych produktów sezonowych. Większość używanych przez nas produktów pochodzi z zaprzyjaźnionych gospodarstw oraz od zaufanych, renomowanych dostawców z całej Polski, m.in. oscypek z Nowego Sącza lub pstrąg z Zielenicy oraz z upraw własnych naszych kucharzy.  Również niektóre wyroby mięsne pochodzą z naszej własnej wędzarni. W sezonie letnim i jesiennym pracujemy nad tym, aby przygotować naszą ranchową spiżarnię na okres zimy, zamykając smaki lata w słoikach (w postaci m.in. dżemów powideł, kiszonek).

Klimatyczne wnętrza

Stara Izba mieści się w lewym skrzydle głównego budynku. Drewniane elementy oryginalnej starej architektury sprawiają, że styl tego miejsca kojarzy się z izbą w staropolskiej karczmie – stąd też nazwa restauracji. 
Wnętrze sali restauracyjnej jest kameralne i przytulne. Jesienią i zimą w kominku płonie ogień, wiosną i latem można podziwiać piękną zieleń za oknami lub skorzystać ze słonecznego tarasu oraz restauracji plenerowej, która serwuje wyśmienite dania z grilla. 
Miejsce to posiada niezwykły klimat i atmosferę, dlatego sprzyja także organizacji kameralnych spotkań czy imprez rodzinnych, jak komunie, chrzciny czy urodziny.

Szef Kuchni

Lech Bodzon został Szefem Kuchni jako jeden z najmłodszych w historii polskiej gastronomii, zarządzając kuchnią jednej z największych sieci hotelowych w naszym kraju. Gotowanie to jego wielka pasja. Fascynuje go kuchnia polska. Mistrzowsko łączy tradycję z nowoczesnością. Z pasją i lekkością wykorzystuje staropolskie smaki oraz receptury, tworząc nowe, innowacyjne dania. W Rancho Pod Bocianem zarządza kilkunastoosobowym zespołem kucharzy oraz dowodzi w Restauracji Stara Izba.

Dojazd

Zobacz, jak do nas dojechać

Rancho Pod Bocianem znajduje się zaledwie 25 km od Warszawy - około 30 minut drogi (łatwy i szybki dojazd trasą S8 i S7). Doskonała lokalizacja zapewnia dogodny dojazd nie tylko z okolicznych miejscowości, jak m.in. Tarczyn, Grójec, Piaseczno czy Grodzisk Mazowiecki, ale także ze stolicy i dalszych części Polski.


© 2024 Rancho Pod Bocianem - wszystkie prawa zastrzeżone.

design by lemonpixel booking by hotres

left
right
Dorosłych
-
+
Zamknij